Funcționalități


Ce este manualul digital?

Manualul digital este o replică a celui tipărit ce completează activitățile de învățare existente în versiunea tipărită cu activități multimedia interactive.

Din punct de vedere al conţinutului, manualul digital cuprinde integral conţinutul manualului tipărit, având complementar elemente specifice precum: exerciţii interactive, jocuri educaţionale, animaţii și filme care, prin utilizare, aduc un plus de profit cognitiv, învățarea devenind mai ușoară și mai captivantă.

Autoadaptabilitatea conținutului

Manualele digitale pot fi accesate de pe orice dispozitiv (smartphone, tabletă, pc, laptop) dotat cu orice sistem de operare, fie el Windows, Linux, Mac OS, iOS, Android și nu necesită instalare, configurare sau softuri suplimentare.

Manualul digital are capacitatea de a recunoaște dimensiunile dispozitivului de pe care este accesat și de a alege versiunea optimă de afișare a lecțiilor. Astfel, textele și imaginile se vor redimensiona și aranja automat oferind o experiență superioară de afișare și navigare.

Activităţile interactive

Exercițiile sunt elementele interactive din manuale ce oferă posibilitatea elevilor de a verifica imediat felul în care au lucrat sau pot relua sarcina de lucru ori de câte ori doresc.

Suportul oferit elevilor prin mijloace precum feedback vizual, feedback audio sau “hint”-uri face ca procesul de învățare să devină mult mai prietenos și atractiv.

Secțiunea profesor

Secțiunea profesor oferă oportunitatea cadrelor didactice de a crea clase digitale, iar elevii se pot alătura folosind propriile lor computere, telefoane, tablete.

Într-o clasă digitală, cadrul didactic poate:

vedea ce răspund elevii în timp real
controla navigarea și poziția în interiorul paginii. Atunci când navigarea elevilor în manual este blocată, fiecare schimbare a paginilor din browser-ul profesorului este transmisă instant elevilor din clasă
trimite alerte elevilor inactivi